Het idee

De nieuwe golf. Tij keren, kansen creëren.

JCI Limburg wil als jonge ondernemende organisatie de werkgelegenheid in een nieuwe stroomversnelling plaatsen met als doelstelling: Limburg aan de slag. Werkzoekenden en bedrijven met jobs in de aanbieding komen direct met elkaar in contact.

Een vernieuwende formule.

Werkgever en werkzoeker presenteren langs twee kanten via een digitaal platform. Is er een match, dan komen zij daten tijdens The Jobdate op maandag 24 oktober.

Een unieke locatie.

Deze Jobdate zal plaatsvinden op de Oude Ford-site, symbolisch exact 4 jaar na de aankondiging van de sluiting van de Ford-fabriek.

 

Limburg geraakt stilaan maar zeker terug in beweging.  Het gaat de goede kant op en dat uit zich in werkgelegenheid. Traditioneel werken werkgevers met vacatures en werkzoekers met curriculum vitae. JCI Limburg wilt dit traditionele hokjesdenken doorbreken.  Met The Jobdate willen we werkgevers en werkzoekers motiveren en prikkelen om eens op een andere manier naar jobs te kijken.

Wij gaan werkgevers werkelijk zichzelf laten presenteren, zichzelf laten verkopen als het ware.  JCI Limburg wil bedrijven laten vertellen waarom zij een interessant bedrijf zijn om voor te werken, waarin ze uitleggen hoe de bedrijfsstructuur en bedrijfscultuur er uit ziet.  Verder willen we nog een stapje verder gaan en de werkgevers vragen werkelijk eens te gaan kijken naar de noden binnen hun bedrijf en af te stappen van de traditionele invulling van vacatures.

Aan de werkzoekerszijde vragen we hetzelfde.  Denk eens na over je competenties en stap af van uw traditioneel cv waarin enkel het opleidingsniveau en werkervaring vervat zitten.  Benut je talenten, ook als ze niet verweven zitten in je diploma.  De werkzoekers krijgen concreet de vraag waarom zij een interessante toekomstige werknemer zijn. 

Het principe van The Jobdate is gebaseerd op de werking van de datingapplicatie Tinder, maar dan tussen werkgevers en werkzoekers.  De bedrijven presenteren zichzelf. Is de interesse van de werkzoeker gewekt, dan is het aan de werkzoeker om zich te presenteren.  Is het bedrijf ook geïnteresseerd in de werkzoeker, dan hebben we een match. 

Op 24 oktober 2016 organiseert JCI Limburg The Jobdate, het grootste jobevent van Limburg, waarin we alle werkgevers en werkzoekers laten daten om zichzelf aan een datingtafel aan elkaar voor te stellen.  The Jobdate zal doorgaan op de oude Ford site in Genk.

Hoe werkt het concreet?

Werkgevers kunnen aan zeer toegankelijke tarieven deelnemen aan The Jobdate.  Ze worden mee opgenomen op het datingplatform en hebben een pagina ter beschikking om zichzelf te presenteren.

De werkzoeker ziet in het werkgeversoverzicht een bedrijf waarin hij of zij geïnteresseerd is, klikt op het bedrijfslogo en komt op de pagina waarin het bedrijf zichzelf presenteert.  Nog steeds geïnteresseerd?  Dan boekt de werkzoeker rechtstreeks in de agenda van de werkgever een date op uur naar keuze op 24 oktober.  Bij het boeken van de date presenteert de werkzoeker zichzelf kort en de werkgever krijg hier melding van.

Is de interesse ook langs werkgeverszijde aanwezig, dan bevestigt hij of zij de date en zien beide elkaar op afgesproken uur voor een date op de oude Ford Site.